BULUT DEPOLAMA

Ana Sayfa / Blog / BULUT DEPOLAMA

Bilişim Çağı ilerledikçe fiziksel depolama alanlarına duyulan ihtiyaç gitgide azalmış durumda. Kullanıcılar saklamak istedikleri verilere hem kolay hem de güvenli bir şekilde erişebilmek için Ağ tabanlı bulut depolamaları kullanıyor. Bulut depolamalar, fiziksel depolama cihazlarının aksine, internete erişim sağlanabilen her yerden ulaşılabiliyor ve kullanıcının kendisi tarafından belirlenen şifrelerle veriler güvenli olarak saklanabiliyor. Böylece fiziksel depolama cihazlarının kaybolması, çalınması ya da bozulması gibi endişelerden kurtulunuyor. İnternette kişiye veya kuruma özgü bu veriler, aynı zamanda başka bir kullanıcıya aktarılmak istenildiğinde rahatlık sağlıyor. Ayrıca kullanıcıya ihtiyacına göre depolama seçenekleri sunuluyor.

Hizmet olarak yazılımın gelişmesi ile işletmeler, bulut çözümlerini daha ucuza deneme fırsatı buldular. Aynı zamanda altyapı hizmetlerinin ve platform hizmetlerinin büyümesi ile kamusal alanda ve özel sektördeki bulut çözümlerinin sayısı artmış durumda. Şirketler, işlemlerini basitleştirmek ve hizmetlerini müşterilerine daha rahat biçimde ulaştırabilmek için bulut bilişimi kendi iş süreçlerine entegre etmeye çalışmaktadır.

İş dünyasında bulut bilişim hizmetlerinin kullanımındaki artışın sonucu olarak bulut depolama alanında da doğru orantılı bir artış gerçekleşmiştir. Bunun için servis sağlayıcılar depolama kapasitelerini arttırmışlardır. Her yıl bir önceki yıldan daha fazla veri üretildiği göz önüne alınırsa, teknolojik gelişmeler doğrultusunda 2018 yılında çok daha fazla veri üretileceği düşünülebilir. Artan depolama alanları ile birlikte fiyatlar düşecek ve servis sağlayıcıları özel depolama seçenekleri sunabilecektir. Bu durum büyük veriler ile uğraşan şirketler için maliyet düşüklüğü anlamına gelir.

Bulut Bilişimin günümüzdeki popülaritesinin artmasının genel sebeplerinin basitçe anlatmak gerekirse: Bulut depolama

Uygulama Çeşitliliği:

Seçenek bolluğundan boğulabileceğiniz kadar bulut sistemi piyasada bulunmakta ve bu bulut sistemleri firmalar tarafından kabul görmekte. Çeşitliliğin çok olduğu bir ortamda firmalar, bu uygulamaları kendi iş planına göre seçebilme imkanına sahipler. Üstelik bu uygulamalar, kullanıcıları için gelişmeyi sürdürmekteler.

Düşük Aylık Lisans Fiyatları:

Çeşitlilik rekabeti de getirmektedir ve geliştiriciler hem kullanıcı memnuniyetini hem de geniş çaplı olabilmeyi sağlamak zorundadırlar. Aylık veya firmanın senelik planına göre yıllık olarak alınan lisanslar, firmalara istedikleri büyüklükte ve özellikte paketlere erişme imkanını sunmaktadırlar.

Donanım Maliyetini Azaltma:

Sanal bir sisteme sahip olması demek, fiziksel bir yükten kurtulunması demektir. Kullanıcının lisans seçeneğine göre güncellenebilen ve somut yer kaplamayan bu sistem, donanım maliyetini azaltmaktadır. Ancak bu donanımsal tasarruf aynı zamanda yazılımsal gider olarak algılanabilir ki bu algının oluşması doğaldır. Fiziksel bir depolama cihazına sadece depo alanı için para vermiyorsunuz. Aynı zamanda fiziksel kalıbı içinde para veriyorsunuz. Bu fiziksel cihaz satılırken depo alanının yanı sıra dış kasası, kablolaması, montajı gibi şeylerin de maddi gideri hesaba katılıyor. Yazılımsal ortamda bu tarz kaygılar olmadığı için paketler daha ucuz bir şekilde ulaşılabiliyor ve bu genel anlamda bir tasarrufun kapılarını açıyor.

Her An Her Yerden Erişilebilir:

Fiziksel sınırların ötesinde olduğu için, internet erişimi sağladığınız her yerden verilerinize ulaşmanız mümkün. Üstelik tek bir platforma bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Bilgisayarın yanı sıra telefondan da ulaşabilir ve hatta düzenleyebilirsiniz.

Güncel Sürüm ve Tasarruf:

Bulut sistemleri gün geçtikçe gelişiyor ve her seferinde daha inovatif sürümlerle karşımıza çıkıyor. Yeni bir modeli çıkan bir disketi almak gibi bu yeni sürüme para verme söz konusu değil. Yazılımsal olduğu için daha hızlı, daha ucuz ve daha verimli gelişiyor. Bu da kullanıcı memnuniyetine her taraftan bir artı sağlıyor.

Bulut depolama, günümüzde her alanda avantajlara sahip ve bu avantajlar başarıyı, memnuniyeti ve verimi getiriyor. Doğal olarak Bulut Kullanma oranı gün geçtikçe artıyor. Bu artış, ilerleyen yıllarda karşılaşacağımız birçok sanallaşma girişimlerinin de önünü açıyor ve insanlığın ilerlemesinde kendi adına söz sahibi oluyor. Bulut depolamayı tercih etmemek için hiçbir sebebiniz yok. Bilgisayar kullanmamanız dışında.

3 Dakikada Güvenli Alanınızı Oluşturun!

KREDİ KARTI BİLGİNİZİ GİRMEDEN, 15 Gün Ücretsiz Kullanın!